neděle 22. června 2008

Jakarta - welcome in Indonesia

Ahoj vsichni, s Hankou se hlasime z Indonesie. Uz jsme tady asi 5 dni a slaby prujem ma zatim jenom Hanka :-). Ja totiz kazdy den piju dousek dobre slivovice.
Do Jakarty jsme doleteli naprosto bez problemu s nejlepsi leteckou spolecnosti na svete. Takhle prezrani jsme uz dlouho nebyli.
Z letiste busikem, od busiku pesky do hotelu - jak se tady vlastne prechazi silnice? Auta jezdi i na cervenou a prechodu je tu poskromnu.
Nakonec jsme dorazili do exkluzivniho hotelu - se sprchou. Zbytek byste asi nechteli ani videt, ovsem cena perfektni 85Kc za oba na noc.
V mistni restauraci jsme hned ochutnali veci, pred kterymi pruvodce varuje, ale dobry.
Dalsi den po 30 stupnove noci - vetrak frcel naplno celou noc. Jsme to vzali zpet na letiste. Tentokrat nas zkasirovali za batoh - misto dvou lidi jsme platili jako za 3. Holt batoh sedel na sedacce takze plna taksa...
Mistin aerolinie nezklamaly. Na letisti sice maji informacni tabule, ktere zobrazuji pravdive informace, ale u spatnych terminalu, takze lepe vubec necist.
Zpozdeni akceptovatelnych 2 hodin a rozmlsani z predchozich letu, jsme se museli spokojit s kapkou vody a houskou se zapecenym zele. Bohuzel byly mezipristani, takze 2 housky...
Konecne jsme dorazili do Kupangu. Taxikem ve velkem stylu do hotelu, ktery sice nema sprchu, ale ma hezkou postel, prijemne mandi (bazenek na vodu, ktera tece jednou denne) a jesterku, ktera leze po zdi.
Stravili jsme tady hezke 4 dny, ale o nich treba priste.
Zitra se presouvame do Mamere - Flores.

Zdravi Hanka s Lubosem

pondělí 16. června 2008

Za dvě hodiny...

Vyrážíme! Takže se s vámi všemi ještě jednou loučíme a budeme se snažit se občas ozvat.
Už máme naplněné oba baťůžky - jeden větší a jeden menší, váha naprosto totožná. Doufám, že nám ten menší vezmou jako příruční zavazadlo. Nevím, nevím co kdyby mi ty arabské výtvory na palubě našeho airbusu nechutnaly...
No nic asi si jdu dát před 5 hodinami noční jízdy směr Vídeň ještě trochu zdřímnout.
Takže cestování zdar.
Zdraví Hanka a Luboš