sobota 16. října 2010

Jak jsme s Hankou plánovali svatbu ve Vrchlabí

Již dlouho jsem do blogu nevložil žádný příspěvek, ale nyní, plný zkušeností z plánování svatby jsem se rozhodl jeden krátký příspěvek opět vložit. Důvod je prostý: rád bych pochválil lidi, kteří nám s naší svatbou pomohli a podělil se o tyto informace s kýmkoliv jiným, kdo se rozhodne svatbu na Vrchlabsku / v Krkonoších uspořádat.

Snubní prsteny: ty jsme zařizovali v Praze. Nejvíce se nám líbilo zlatnictví Lukáš Rýdl na Újezdě. Málem jsme vybrali i v Ráji snubních prstenů na Vysočanské.

Místo obřadu: Zámek ve Vrchlabí byla jasná volba. Je u něj krásný park a obřadní síň je v zámku a přitom je to přímo na úřadě, takže se to nemusí nijak zvlášť plánovat. Jen obřadní síň je trochu malá. Ale ničemu to nevadilo. Stačí zavolat na matriku a vše zařídit.

Šaty: Nakonec u Hanky vyhrál svatební salon Evita v Jičíně a myslím, že byla spokojena (já s šatama určitě).

Oblek: Ten jsem si při této příležitosti koupil nový (Fashion Arena Outlet v Praze), ale pro taťku nevěsty jsme půjčovali ve svatebním salónu v Sobotce a tam nás pěkně natáhli (dodatečně nám naúčtovali i cenu za čistírnu). Takže tam určitě ne!

Kytice: Hanka kytice nakonec řešila s Cyrilem Havlínem z květinářství v Nové Pace a byla moc spokojená. Kytice byly fakt nádherné.

Dort a zákusky: Rozhodli jsme se pro cukrárnu u Nyčů v Jilemnici. Jednání nic moc, ale dort i dortíky byly dobré.

Hudebník: Zahrál nám Mirek Pastor z Vrchlabí a byli jsme naprosto spokojeni. Má moc hezkou aparaturu, sám hraje na klávesy nebo na kytaru. Písničky vybíral moc hezky, i s rodiči jsme si občas zatančili na klasické tance a večer byla i chvíli karaoke :-).

Svatební hostina: Na oběd i na večerní slavení jsme vybrali Hančovu boudu na Benecku. Tato volba byla naprosto nejlepší volbou z celé svatby. Restaurace je naprosto úžasná a to jak ve dne tak v noci. Perfektně tam vaří, ubytování je také krásné. Se svatbou nám manželé Čechotovští vyšli maximálně vstříc a to i s cenami.
Tímto ještě jednou děkujeme Hančově boudě za vše. Určitě se tam budeme rádi vracet.

Další alternativy, které jsme zvažovali:
Penzion Trautenberk ve Studenci – perfektní volba pro velké svatby. Mají tam krásný velký sál.
Chalupa Tereza ve Vítkovicích – krásná horská chalupa nedaleko Rovinky. Majitel ale nerad pořádá svatby a nevyšel nám tolik vstříc jako na Hančovce, takže Hančova bouda!
Špek Stube ve Vrchlabí – perfektní hospoda v centru Vrchlabí. Pokud bychom se rozhodli pro Vrchlabí tak určitě tady.
Hotel Arnika v Rudníku – hezký hotel i hezké prostory. Určitě by tu svatba byla hezká, ale my jsme hotel jednoduše nechtěli.

Žádné komentáře: