sobota 9. srpna 2008

V Zapadni Jave

Tak uzivame posledni dny nasi tropicke dovolene a bohuzel nakupovanim. Mistnaci v Zapadni Jave nam ten zaver zneprijemnuji co mohou. Je to tady zase trochu jako na Bali. Bojime se chodit jist na ulici, protoze ceny jsou neprijemne a porce male. V hospodach je to jeste horsi, takze zbyvaji uz jen fast foody, ktere zase nemame moc radi. Stale doufame, ze se to zase zlepsi. Vecer chci zkusit grilovanou rybu, tak se snad zadari...
Ale proc nakupujeme a nechodime po sopkach? Kdyz jsme prijeli do mistniho narodniho parku abychom zde podnikli posledni prijemny dvou-denni trek tak nam rekli, ze park je v srpnu zavreny, protoze tam uklizeji odpadky. Prosli jsme si tedy mistni botanicke zahrady, abychom vecer potkali nejakeho mistniho guida, ktery nas lakal, at tam s nim jdeme, ze zakaz je jen jako...
obcas to tady i me dokaze docela vytocit...
Ale co, o to vic se tesime domu, nakupujeme levne obleceni a jine kravinky a ochutnavame dalsi a dalsi mistni kulinarske speciality (kokteil z ruznych druhu zele, chobotnice na kari atd.).
Hanka dneska pristihla pani zlodejku, jak ji taha drobne z kapsy, takze se opet budeme muset mit na pozoru, abychom to tady jeste zdarne doprezili.
Zitra mirime do sedmi milionoveho mesta Jakarty a pak uz hura do letadla a do Singapooru a do Dohy a do Vidne a do Prahy... :-)

Žádné komentáře: