pondělí 21. července 2008

Pozdrav ze zlatokopova

Ahoj,
silne na nas dolehlo mistni penez chtive prostredi. Priklad z dneska mluvi za vse:

Po prijezdu do hospody se ptam kolik stoji ryba. Odpoved je 15000. Bezna cena je 10000, ale nekdo ji tam ma, vypada dobre tak proc ne. Hanka vybira kure. To je za 12000. Opet trochu nad standartem. Chceme jeste caj. Ptam se na cenu. 3000 - zrejme standard. Davame si dva. Pokukujeme po sladkych Placickach. Normalni cena 1000, Nabizeji za 3000. Nechce se nam smlouvat, radci si nedavame.
Po jidle jdu platit. Platim 50000, vraci mi 13000 misto 17000. Ptam se kde je zbytek. Spolecne scitame a dochazime k spravne castce 23000. Barmanka chvili premysli a pote rika, ze zbytek je za ryzi. V hospode se ryze nikdy neplati zvlast. Vzdy je v cene. Zvysuji hlas, chvili se hadam. Pak se pta odkud jsem. Odpovim z Cech. Barmanka se otoci a vrati mi zbytek penez...
A takto to tu je nekolikrat denne. Pokud by to clovek bral na ceske, tak mavne rukou. Pokud tu je jiz dlouho a zna ceny tak to obcas trochu stve.

Jinak na Bali uzivame turistickych radovanek. Nakupujeme suvenyry, dnes jsme byli na tanecnim vystoupeni a objizdime pamatky. Zitra se treba zase pro zmenu vykoupeme.
Momentalne jsme v kulturnim centru Bali - Ubudu. Je tu vic belochu nez mistnich a vse je k tomu uzpusobene, takze pro nas velky odpocinek a luxus.
Bohuzel mame trochu trable s pocasim, takze nam nevysli mistni prirodni skvosty, ale jeste to mozna zkusime jednou. Doprava je mozna pouze ve vypujcenych vozidlech, my volime skutra - clovek si jede kam chce a nemusi na kazdem rohu smlouvat a cekat.
Na auto bych si netroufl...

Mejte se fajn a my mozna casem dame nejake fotky. Internet se rapidne zrychlil.

Zdravi
Lubos a Hanka

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

velmi zajimave, diky