středa 9. července 2008

Po 14 dnech

Ahoj doma,
dorazili jsme do velkomesta! Je to hlavni mesto ostrova Lombok - Mataram. Lidi jak Brno, penize lze vymenit pouze na jednom miste a to za desnej kurz, ze by dolar opet oslabil?
Je to uplny kulturni sok. Nakupni centrum jak u nas, KFC (jen misto hranolek je ryze), McDonald a vubec vsechno ostatni jako v Cechach. Po ranni prochazce po liduprazdne pisecne plazi je to docela zmena. Doplnujeme zasoby o sto sest. Cpeme se jak nezrizeny. Po neustalem basteni smazeneho kurete s ryzi jsme si pro zmenu dali smazene kure s hranolkami v KFC. Koupili jsme plno ovoce, ktereho je na venkove poskromnu a uz se nemuzeme dockat az se ho vecer nacpeme.
A co jsme celou tu dobu delali?
Procestovali jsme ostrov Flores, kde jsme vylezli na nejake ty sopky, videli nejaka ty barevna jezera a zucastnili se domorodych slavnosti :-). Z Floresu jsme prepluli rybarskou barkou na Ostrov Lombok. Po ceste jsme videli komodske draky na ostrove Rinca a uzasny podmorsky zivot pri snorchlovani u ostatnich ostruvku po ceste. Po 4 dnech na vlnach a spotrebe veskereho Kinedrilu si rikame morsti vlci.
Na Lomboku jsme hrave zdolali, s jednim pruvodcem a dvema nosici, druhou nejvyssi horu Indonesie Gunung Rinjany (3700 mnm). Jit zde nekam bez pruvodce = zhola nemozne. Bohuzel. Vzdy kdyz jsme to zkusili tak jsme to po dlouhem bloudeni vzdali.
No a ted se tu uz jen tak flakame. Ve chvilich volna podnikame vylety k vodopadum a na tomto ostrove jeste par dni pobudeme. Zitra prohlidka mesta. Pote nejake ty chramy a presun zpatky do hor na nejake ty vodopady. Pak si snad dame par dni u more, Bali, Java...
Mejte se doma hezky a my treba zase nekdy neco napiseme.
Ted se jdeme najist. :-).
PS. Roaming uz funguje.
PS2. Na fotky je tady Internet krapanek zabrzdeny.
PS3. Pri sestupu z Gunung Rinjany jsme potkali nase zname turisty (Hanku a Kaju) z Prahy. Svet je maly.

2 komentáře:

Unknown řekl(a)...

Luxusni popis díky za něj, těším se na fotky. Uzivejte volna a pohody..S pruvodcem a s nosicem je to taky cenny, chapu to tak, že nejsou ani kamenné pyramidky znacici trasu. Jo a svet je fakt malej, to je velka pravda.

Unknown řekl(a)...

Tyyyyy jo husty :)))))) Jak kdybych cetla vlastni denicek... Bali, Gili, Flores, Lombok, Komodo, Rinjani... Jak se libilo? Musime nekdy pokecat nad fotkama o zazitcich, ja jich mam teda pozehnane :)))