úterý 18. prosince 2007

Zpět ze Stockholmu

Asi to za to stálo. Na lodi nás Gerardo naučil jak se hraje Texaský poker, při procházce lodi jsme jaksi nekontrolováni vstoupili do Bufet area, tak jsme si dali aspoň zmrzku, když už jsme tam byli. Vypili jsme spousty piv. Prohráli na ruletě povinných 10€ a zatancovali jsme si s Ježíšem.

Ve Stockholmu jsme se prošli historickým centrem, dobře se najedli, viděli vánoční trhy a prošli jsme se k muzeu lodi Vasa. Tato loď je připomenutí Švédské nadutosti, kdy mocní Švédové postavili ohromnou a neporazitelnou loď se spoustou děl a všeho možného, ale jaksi asi nedomysleli nějaké ty maličkosti a když loď vyplula, potopila se v průběhu prvních 5 minut.
Švédové se ale nedali a po několika desítkách let se rozhodli loď vytáhnout. Trvalo jim to 5 let a museli na to vyvinout speciální technologie a tak.
Pak tu loď dali do velké budovy, opravili, vysušili, udělali kolem nějaké ty povídání a předměty a nejznámější muzeum celého Stockholmu bylo na světě.

Z muzea jsme ale už museli rychle spěchat zpátky na loď, koupili jsme nějaké hamburgery do zásoby a hurá zpátky do Helsinek.
Opět spousty piv, srandy, povídání, nakupování všeho možného v duty-free shopu a ježíš tam byl zas…
A nyní už je středa ráno a já už balím domů…
Fotky jsou tady.

Žádné komentáře: