pátek 7. září 2007

Mursujaiset 2007 – the whole day party

V 8 ráno se dle instrukcí scházíme na domluveném místě u školy a následujeme naše tutory oblečené v overalech barvy dollar-green (barva KY studentské organizace, takže vlastně barva naší školy). V kapsách či batůžkách nás hřejí zubní kartáčky – přesně jak bylo řečeno.

Po vstupu do školy je každému jasné, že dneska tady nejsme kvůli výuce! V hale to už rozjíždí spousta muzikantů, obklopených pařícíma studentama a další přicházející se ospale přidávají. Po skromném nasáknutí příjemné atmosféry jsme my exchange studenti separováni a odvedeni na slíbenou snídani.

Začínáme panákem vodky, hrajeme různé hry a učíme se zpívat univerzitní písničky a říkadla. Tak co se to vlastně děje? Dnes je Mursujaiset – den prváků a my, exchange studenti, patříme mezi ně! Oblékáme tedy igelitové pytle a vyrážíme do ulic!

V centru u sochy tří kovářů je už každému jasné k čemu ty kartáčky – sochy jsou tak špinavé! Jen já trochu lituji, že jsem si slovíčko toothbrush přeložil jako toothpaste :-) ale co beru do ruky smeták a činím se, co můžu.

Tutoři nás neustále povzbuzují slovy „Don’t forget the balls! They are very dirty“ a u soch se schází stále více a více prváků.

Když se sochy lesknou, jako nové tvoříme zástup a pochodujeme centrem města! Zpíváme, ječíme, pijeme… no prostě dáváme o sobě vědět všemi možnými i nemožnými způsoby.

Pak už jen vytvořit KY na schodech u kostela a hurá do parku na oběd.

Začíná soutěž skupin. Podle zadané mapy chodíme po městě a u kontrol musíme plnit nejrůznější úkoly a záludnosti. Musím uznat, že jsme vážně schopná skupina. Nebyla jediná kontrola, kterou bychom neuplatili.

Taktika je jasná. Nejdříve lichotíme, po slovech „Minä rakastan sinua“ začínají body pomalu přibývat. Následuje hořký doušek Becherovky, který je spláchnut sladkou a příjemnou chutí medoviny. Vše je doprovázeno masáží zad, která už jen potvrzuje úplně novou dimenzi slovíčka „bribe“ v podání naší skupiny :-)

Po rychlé večeři v Subway začíná pre-party, která je ve znamení konverzace a popíjení alkoholu – prostě klasická příprava na noční pařbu.

Do klubu mají přístup „KY members only“ takže vyhazovačovi před vchodem úzkostlivě ukazujeme doklad o zaplacení „KY membership fee“ a hurá do klubu a start party hard!

Supr klub – nesmí se tady kouřit, je docela velkej, výborně větranej, hrajou slušnou muziku a pivo je za euro, takže co víc si přát?

Bohužel únava je veliká a škola v pátek neúprosná, takže po dvou pivech odjíždím nočním busem na kolej a ulehám k sladkému a krátkému spánku...

Fotky jsou tady.

Žádné komentáře: