neděle 9. září 2007

Nuuksio national park

Co dělat o víkendu? Sobota zabitá, spánek až do oběda a pak už jenom nějaké to blbnutí – prostě v klidu si uspořádat své věci, ale tělo už je trochu znuděné a chce něco dělat, ale co? Na sightseeing není nálada, tak beru do ruky Lonelyplanet průvodce po Finsku a hledám...

A hle kousek od Helsinek je malý národní park, kde je spousta zvířat, které normální smrtelník bohužel neuvidí, ale je to typický příklad finského lesa se spoustou jezer močálů, skal a hub.

Můj spolubydlící Alex z Rakouska svolil, že vezme auto, takže po cestě už jenom přibíráme Lewise z Taiwanu a hurá do lesa.

Co říct? Přesně jak průvodce popisoval, byly všude stromy, občas jezero, dřevěné lávky přes močály a všude krásně voněly houby. Rychle jsme naučili Lewise jak sbírat houby a vydali jsme se na lov… teda sběr.

Bylo to osvěžující, příjemné a houby v těstíčku (bohužel nemáme strouhanku a na smážu jsem si zatím netroufl) se mi opravdu povedly. Takže teď už jen do sauny a musím přiznat že jsem odpočatý a ready na nástrahy dalšího týdne…

Fotky jsou tady.

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

smazenice je lehka ty kluku, hele jen nakrajis na kousky, nechas podusit, vyvaris skoro vsechnu vodu, pridas para vajec a sul a mas to hotovy :)
Taky sem tu uz delal, tay je hub jak hub po desti